diumenge, 26 d’octubre del 2008

PITS DE POLLASTRE AMB CREMA DE CEPS.


INGREDIENTS:
pit de pollastre amb crema de Ceps (21)
3 o 4 pits de pollastre
1 ceba petita
300 gr de Ceps (1)
1 got de ví blanc (Ribeiro o Albariño)
1 got de brou de pollastre
sal, oli



HO FAREM AIXÍ:


Laminarem els pits de pollastre, salarem, els passarem per farina, els fregirem amb oli d'oliva i reservarem.
pit de pollastre amb crema de Ceps (1)pit de pollastre amb crema de Ceps (3)pit de pollastre amb crema de Ceps (4)pit de pollastre amb crema de Ceps (5)
Ratllarem la ceba i, a la mateixa paella o cassola, la fregirem. Tot seguit li afegirem els ceps,
pit de pollastre amb crema de Ceps (6)pit de pollastre amb crema de Ceps (7)pit de pollastre amb crema de Ceps (10)pit de pollastre amb crema de Ceps (11)
Salarem, i després de remenar li posarem el ví i el brou.
pit de pollastre amb crema de Ceps (12)pit de pollastre amb crema de Ceps (14)
Deixarem, fer xup xup, durant 1 minut i li afegirem els pits que tenim reservats. Deixarem que segueixin fent “xup, xup” 5 minuts més i traurem els pits de la cassola amb compte de no agafar els ceps.
pit de pollastre amb crema de Ceps (15)pit de pollastre amb crema de Ceps (16)
Apartarem del foc i passarem per la batedora, els suquet que ens hagi quedat amb els ceps i la ceba, fins a obtenir una crema.
pit de pollastre amb crema de Ceps (17)pit de pollastre amb crema de Ceps (18)
Posarem els pits de pollastre a la cassola altre cop i per sobre tirarem la crema de ceps.
pit de pollastre amb crema de Ceps (19)
Nota: Si trobem que la crema és massa espessa la podem aclarir amb una mica més de brou. Sempre al nostre gust.
(1)-Els Ceps que he fet servir, per aquest plat, els vaig a collir, en una excursió a Sant Joan de l'Herm, amb la familia i uns amics. 
Els Ceps es poden pre-cuinar, sense sal, i congelar.

1 comentari:

M. N. Prats ha dit...

Aquesta recepta me l'ha ensenyat una bona amiga, amb la que vaig a collir ceps i ho passem molt bé, tant quan els collim com quan ens els menjem.