dissabte, 29 de desembre del 2012

CANAPES

Canapès (7)

INGREDIENTS:                                                                               
Per fer la crema base:
1 litre de nata
100 gr. de mantega                                                                     
4 ous
100 gr. de farina fluixa

El cos del canapè:
Pa de motlle sense corna (Blanc o integral)

Diferents varietats:
Paté
Salmó
Pernil
Tonyina
Caviar
Formatge d’untar
Pernil dolç
Sobrassada i tots els que se’ns acudeixin i ens agradin.

HO FAREM AIXÍ:
En un cassó posarem la nata i la mantega, acostarem al foc i deixarem que s’escalfi. Mentre tant, batrem els ous i li afegirem la farina procurant que no quedin grumolls, (si és necessari passarem per la batedora). Abans que la nata bulli, afegirem els ous que hem barrejat amb la farina tot remenant enèrgicament perquè no se’ns facin grumolls. Ens quedarà una crema força espessa, com si fos mantega. Deixarem refredar.
IMG_4910IMG_4911IMG_4916IMG_4922

Un cop freda la crema base, podem començar a muntar els canapès.
IMG_4638IMG_4639IMG_4632

Primerament agafarem una llesca de pa de motlle i l’untarem amb la crema base, cobrirem amb una altra llesca i a sobre li posarem de nou una capa de crema base i a sobre d’aquesta una capa de pernil salat o pernil dolç o salmó o catalana etc...
De caviar, no cal la capa de sobre de crema base, va directament sobre la llesca de pa. El mateix passa amb el formatge.
IMG_4637
De sobrassada o de paté, es fan de diferent manera: Agafarem una porció de sobrassada o paté que posarem en un plat, i li afegirem un cullerada sopera de crema base, barrejarem perquè ens quedi ben lligat, resultarà una crema que podrem untarem a la llesca de sobre.
Un cop montades les llesques les posarem al congelador, agafaràn consisténcia i  podrem retallar les vores perquè ens quedin més acurades i presentables.
IMG_4633
De cada llesca farem 9 canapès, dos talls en vertical i dos talls en horitzontal, ens quedarà una porció per menjar d’una mossegada.

La decoració va a gust de cadascú, però us puc donar alguna idea:

Una oliva de pebrot tallada en rodanxes perquè es vegi el vermell del mig. Un trosset de pinya a les de pernil dolç. Mitja nou a les de formatge o paté o uns granets de caviar. Mig tomàquet xerri a les de pernil salat. Una gambeta, una oliva tallada a lo llarg... I moltes coses més que fareu amb la vostra imaginació.