INGREDIENTS: 150 gr. de moniato cuit. 500 gr. d’ametlla crua ratllada 400 gr. de sucre 1 ou cru Pinyons, codonyat, cireres, ametlla, xocolata… HO FAREM AIXÍ: En un recipient gran posarem l’ametlla, el sucre, l’ou i el moniato i ho barrejarem bé amb les mans fins aconseguir una pasta que no s’enganxi a les mans. Formarem una bola de la que agafarem porcions per fer els diferents tipus de panellet, ja siguin: Amb pinyons, agafarem una petita porció, “una bola” i farem que s’enganxin els pinyons. Amb ametlla, igual que amb pinyons. Amb codonyat, agafarem una porció més gran i formarem un rul, l’aplanarem i agafarem porcions de codonyat que posarem al mig i l’embolicarem amb la massa procurant que no ens quedi cap forat. Un cop fred el tallarem a porcions. En forma de bolet, farem una boleta petita que axafarem una mica del mig amb el dit i li farem també una cua per enganxar al mig i que sembli un bolet del revés, llavors li posarem una mica de xocolata desfeta a la punta de la cua perquè doni aspecte de terra. Es poden fer a gust i imaginació de cadascú. Amb el forn preescalfat a 200º, els enfornarem durant 10 minuts.
Aquestes receptes les he anat recopilant durant els meus anys de mestressa de casa, de llibres de cuina, de revistes, de amigues i familiars, i el mes important, moltes de la meva estimadíssima mare. D'altres son creació propia i de les inquietuts culinaries dels meus fills que sempre els ha agradat col·laborar al meu costat a la cuina on hem passat estones especialment agradables fent "invents"
dijous, 1 de novembre del 2012
PANELLETS DE MONIATO
INGREDIENTS: 150 gr. de moniato cuit. 500 gr. d’ametlla crua ratllada 400 gr. de sucre 1 ou cru Pinyons, codonyat, cireres, ametlla, xocolata… HO FAREM AIXÍ: En un recipient gran posarem l’ametlla, el sucre, l’ou i el moniato i ho barrejarem bé amb les mans fins aconseguir una pasta que no s’enganxi a les mans. Formarem una bola de la que agafarem porcions per fer els diferents tipus de panellet, ja siguin: Amb pinyons, agafarem una petita porció, “una bola” i farem que s’enganxin els pinyons. Amb ametlla, igual que amb pinyons. Amb codonyat, agafarem una porció més gran i formarem un rul, l’aplanarem i agafarem porcions de codonyat que posarem al mig i l’embolicarem amb la massa procurant que no ens quedi cap forat. Un cop fred el tallarem a porcions. En forma de bolet, farem una boleta petita que axafarem una mica del mig amb el dit i li farem també una cua per enganxar al mig i que sembli un bolet del revés, llavors li posarem una mica de xocolata desfeta a la punta de la cua perquè doni aspecte de terra. Es poden fer a gust i imaginació de cadascú. Amb el forn preescalfat a 200º, els enfornarem durant 10 minuts.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
Avui els panellets han quedat més bons que mai. Com podeu comprovar, les manetes que pasten són de nen petit, el meu nét de 6 anys, per aixó han quedat tan bons.
Aquests panellets els he probat de fer a casa i han quedat molt bé! Són super bons, de les millors receptes que he probat!
He provat la recepta avui mateix i m'ha encantat!!! Hi he afegit ratlladura de llimona a una meitat, i l'he feta amb pinyols i ametlles, i a l'altra meitat ratlladura de taronja i canyella, i l'he feta de xocolata i de melmelada de maduixa. Deliciosos!!
Publica un comentari a l'entrada