dimecres, 24 d’octubre del 2012

LIONESES

 

IMG_5131

 

  INGREDIENTS:

¼ litre d’aigua Lioneses (2)

80 gr. de mantega

125 gr. de farina

3 ó 4 ous fins i tot potser 5

Un pessic de sal

HO FAREM AIXÍ:

Posarem l’aigua a bullir i un cop arrenqui el bull li tirarem la mantega.

Quan s’hagi desfet, li afegirem de cop, la farina i el pessic de sal.

 Lioneses (3)Lioneses (4)

Remenarem enèrgicament amb l’ajuda d’una cullera fins aconseguir una barreja homogènia. (Ens quedarà una bola).

Lioneses (5)Lioneses (6) 

Fora del foc, deixarem refredar uns 5 minuts i passat aquest temps anirem incorporant d’un a un els ous sencers.

No posarem el segon, fins que el primer, no s’hagi lligat bé a la massa i així fins acabar amb els ous. Vigilant sempre de no afegir-ne més dels que realment es necessiten, ja que la massa, ens ha de quedar mal·leable però consistent, perquè quan la posem a la plata de forn no se’ns escampi.

Lioneses (7)Lioneses (8)Lioneses (9)Lioneses (10) 

Posarem la massa en una mànega pastissera i farem les racions de lionesa

Lioneses (12) IMG_5123IMG_5126.

Enformarem a 200º o 210º durant 20m.

IMG_5127

Un cop fred tallarem pel mig i farcirem de crema, trufa, nata, etc... A gust de cadascú.

IMG_5130