divendres, 24 d’agost de 2012

XAMPINYONS FARCITS

 

INGREDIENTS:   per a 4 persones          

8 Xampinyons gegantsXampinyons farcits
Mitja ceba
Una mica de carbassó (poc)
Oli
Sal
Una cullerada de postra de farina
125 cl. De brou de verdures
Un pessic de Nou moscada
50 cl. de llet
2 cull. soperes de formatge ratllat Grana Padano

 

HO FAREM AIXÍ:

Xampinyons farcits (5)Xampinyons farcits (6)Xampinyons farcits (7)
Treurem les cues als xampinyons i els pelarem. Els posarem en una planxa a foc mig i els courem, de primer plans i desprès amb el forat cap a munt perquè el suc que fan no es desaprofiti. És llavors quan salarem i afegirem un raig d’oli. Deixarem coure una mica més ( uns dos minuts), els retirarem del foc i reservarem.

Xampinyons farcits (3)Xampinyons farcits (9)Xampinyons farcits (11)
Tallarem la ceba petita, el carbassó a daus petits i la meitat de les cues dels xampinyons (totes, seria molt) també a daus petits.

 Xampinyons farcits (8)Xampinyons farcits (16)Xampinyons farcits (18)
Prepararem una paella amb un raig d’oli i quan sigui calent li tirarem la ceba, remenarem i deixem que coure una mica i afegirem el carbassó, remenarem i li afegirem també les cues  dels xampinyons.

Xampinyons farcits (19)

 

Deixarem ofegar uns minuts i li afegirem els 125 cl. de brou vegetal. Quan s’hagi evaporat, li afegirem la cullerada de farina i remenarem bé.

 Xampinyons farcits (22)

Tot segui afegirem el pessic de nou moscada els 50 cl. de llet i el formatge ratllat.

Xampinyons farcits (21)Xampinyons farcits (23)Xampinyons farcits (24)

Remenarem uns minuts i retirarem del foc.

Xampinyons farcits (25)Xampinyons farcits (26).
Farcirem els xampinyons (que estaran plens del suc de la pròpia cocció del xampinyó), amb la barreja de verdures.

Xampinyons farcits (27)

Podem decorar amb unes rodanxes de carbassó fetes a la planxa.
Servir calent.