dilluns, 26 de setembre del 2011

LIMONCELLO



Ingredients:

Primera part:
1 litre d'alcohol de 96º destinat a l'elaboració de licors.
200 gr de pell de llimona.

Segona part:
1 Quilo de sucre
2 litres d'aigua

Ho farem així:
Primera part:
Prepararem un recipient, de vidre, que tanqui hermèticament.
Rentarem les llimones i les eixugarem bé, les pelarem amb un pelador per aconseguir sols la part externa de la pell, (la part blanca és amargant).
Posarem la pell i l'alcohol dins el recipient.
Deixarem reposar (macerar) en lloc fosc durant 21 dies.
Segona part:
Passat aquest temps posarem els dos litres d'aigua en un recipient al foc i li afegirem el sucre.
Quan comenci a bullir ho deixarem coure durant 30 minuts per aconseguir un almívar.
Quan l'almívar sigui fred, colarem la maceració.  El líquid resultant l'afegirem a l'almívar.

A part de gaudir-ne d'una copeta, ben fresc, desprès dels àpats, també el podem fer servir per aromatitzar pastissos i postres diversos.

Si voleu una menor graduació, podeu afegir més aigua, encara que perdrà una mica de cremositat.