dijous, 22 de setembre de 2011

LICOR DE TARONJA

Ingredients:
Primera part:
1 litre d'alcohol de 96º destinat a l'elaboració de licors
7 taronges mitjanes
6 claus d'olor (és una espècie)
Segona part:
1 Quilo de sucre
2 litres d'aigua

Ho farem així:
Primera part:
Prepararem un recipient que es pugui tancar hermètic, preferentment de vidre
Rentarem les taronges i les aixugarem bé, les pelarem amb un pelador per aconseguir sols la part externa de la pell, (la part blanca és amargant).
Posarem la pell de la taronja, els claus d'olor i l'alcohol dins el recipient.
Deixarem reposar (macerar) en lloc fosc durant 21 dies.
Segona part:
Passat aquest temps posarem els dos litres d'aigua en un recipient al foc i li afegirem el sucre.
Deixarem coure durant 30 minuts per aconseguir un almívar, contant a partir de que comenci a bullir.
Quan l'almívar sigui fred, colarem la maceració. (les pells de taronja i claus d'olor els llençarem). El líquid resultant l'afegirem a l'almívar.

Fresquet està molt bó, conte en quant se'n beu, que "pega" una mica