dilluns, 6 de desembre de 2010

PIZZA Napolitana

INGREDIENTS:

500gr. de farina

25 grms de llevat  fresc de forner

Patates

Formatge motzarela

Oli d’oliva

150 cl. d’aigua

Sal

HO FAREM AIXÍ:

Posarem la farina en un recipient gran que ens faciliti la movilitat.

Escalfarem una mica l’aigua (sols tébia) i li afegirem el llevat que farem desfer.

Afegirem l’aigua amb el llevat a la farina i pastarem amb les mans fins que ho amalgamen tot i prengui una textura que no se’ns enganxi a les mans si cal li afegirem una mica més de farina o d’aigua si està molt seca, ha de quedar maleable.

Farem una bola i la deixarem en el recipient que hem fet servir per pastar tapat amb un drap net fins que augmenti de volum de 1/2 a 1 hora més o menys.

Prepararem una safata que vagi al forn, li posarem una mica d’oli i per sobre estirarem la massa fins cubrir bé el motlle. Posarem formatge motzarella i a sobre del formatge anirem tallant làmines de patata (d’uns tres milimetres) fins a cubrir-ho tot, li posarem una mica de sal i un raig d’oli.

Enfornarem a 200º durant 20minuts aproximadament.

Amb aquesta massa es poden fer dues pizzes mitjanes.