divendres, 13 d’agost del 2010

PIZZA

INGREDIENTS:

300 grams de farina.
40 grams de llevat de forner.
150 ml. d’aigua.
50 ml. d’oli.
Un pessic de sal.

HO FAREM AIXÍ:

Desfarem el llevat en l’aigua.
En un recipient o bol fondo, hi posarem la farina, li farem un forat al mig com si forméssim un volcà i li posarem l’oli, la sal i l’aigua amb el llevat a poc a poc, remenant amb una forquilla.

Se’ns anirà espessint fins que notem que no podem treballar la massa amb la forquilla, llavors la posarem sobre el marbre de la cuina, prèviament espolsat de farina i amassarem molt bé amb les mans fins aconseguir una massa que no s’enganxi, per això potser ens caldrà afegir-hi una mica de farina tot pastant.

Posarem una mica de farina en el marbre i extendrem la massa amb un curró perquè ens quedi fineta i puguem donar-li forma de pizza.

Farcirem la pizza d’allò que més ens agradi:

Base de tomàquet ratllat fregit, i a sobre:
Pernil dolç.
Formatge ratllat.
Xampinyons.
Sobrassada, etc, etc.

Amb aquestes mides, obtindrem una massa d’uns 500 grams aproximadament, suficient per fer dues pizzes d’uns 30 cm. de diàmetre.

La massa es pot congelar, per fer-ho hem de formar la pizza i posar-la entre una làmina de paper de plàstic i anar cargolant fins a aconseguir un rotllet, així ocupa menys lloc en el congelador i al posar-la a la safata del forn ens resultarà molt més senzill.