dissabte, 29 de maig de 2010

Tartaletes, vol-au-vent i tostasTARTALETES i VOL-AU-VENT
Els ingredients seràn molt variats, les quantitats no es poden calcular gaire bé perque son segons els comensals. En contarem dues per persona.

DE XAMPINYONS :

INGREDIENTS:
Xampinyons.
Una dent d’all.
Julivert.
Sal.
Oli d’oliva .

Tallarem els xampinyons, un cop nets a trocets petits, picarem la dent d’all i també el julivert. Posarem en una paella amb oli d’oliva els xampinyons a fregir i a mig coure li afegirem la dent d’all i salarem, per ultim el julivert. Reservarem i tebi omplirem les tartaletes.

DE BACÓ
INGREDIENTS :
Bacó fumat a tires.
Una tarrina de formatge fos.
Una cullerada sopera d’oli d’oliva.

Farem més petites les tiretes de bacó i les pasarem per la paella a la que li haurem posat una mica d’oli d’oliva. En cada tartaleta posarem una mica de formatge fos i a sobre el bacó.

DE COCTEL DE GAMBAS

INGREDIENTS :
Palitos de mar.
Una gambeta petita per tartaleta.
Enciam.
Pinya en almibar.
Salsa rosa.

Picarem ben petits tots el ingredients, barrejarem amb salsa rosa i farcirem les tartaletes, a sobre hi posarem una gambeta.

DE TONYINA i OU DUR
INGREDIENTS :
Ou dur .
Tonyina de llauna en oli d’oliva.
Maionesa.

Picarem ben petit l’ou dur, barrejarem amb la tonyina i la maionesa i farcirem les tartaletes. Podem posar uns granets de caviar per decorar.DE SALMÓ
INGREDIENTS :
Salmó fumat.
Caviar.

Tallarem el salmó molt petit, farcirem les tartaletes amb aquest sense res més i a sobre li posarem una culleradeta molt petita de caviar ( s’ha de veure el salmó no el tapeu amb el caviar).

DE CARBASSÓ
INGREDIENTS :
Carbassó.
Ceba.
Pernil .
Oli d’oliva.

Rentarem el carbasssó,i sense pelar, el tallarem a dauets petits, farem el mateix amb la ceba y tallarem petit el pernil. Posarem una paella al foc amb una cullerada d’oli d’oliva i saltejarem la ceba, quan sigui mig feta li afegirem el carbassó i quan sigui tot cuit el pernil tallat ben petit, remenarem i apartarem del foc ben depressa perque el pernil no es cogui massa.

DE BOTIFARRA DE CEBA, POMA I PINYONS
INGREDIENTS :
Dues botifarres de ceba.
Dues pomes golden no gaire grans.
100 gr. De pinyons.
Oli d’oliva.
(amb aixó hi surten uns 16 vol-au-vent)
Treurem la pell de les botifarrres. Pelarem les pomes i les tallarem a daus petits, posarem una paella al foc amb una cull. sopera d’oli d’oliva i farem coure la poma a foc lent, quan sigui cuita li afegirem la botifarra de ceba i anirem esmicolant-la amb compte de no xafar la poma. Quan sigui tota desfeta hi barrejarem els pinyons, deixarem uns segons al foc i ja podem retirar-ho per farcir el que volguem.


TOSTAS
Els pans seran de diferents gustos
PA DE NOUS, DE PANSES, DE CIBADA, INTEGRAL, ETC.

Tallarem les llesques de pa no gaire gruixudes.
Les torrarem a la torradora.

De PernilTallarem el pernil a bocins petits.
Untarem el pa amb tomàquet i li posarem oli d’oliva, a sobre el pernil i una oliva farcida que punxarem amb un escuradents i ja serà fet.

De salmóUntarem el pa amb formatge fós i li posarem a sobre una làmina de slmó, el just perque quedi coberta lla llesca de pa. Posarem a sobre del salmó al ben mig uns granets de caviar.

D’escalivadaUntarem el pa amb tomàquet, li posarem oli d’oliva, i a sobre el pebrot escalivat, l’alberginia escalivada, i la ceba escalivada, salarem i afegirem un raig d’oli d’oliva i a sobre de tot li ratllarem ou dur.

De truita de patates
Farem una truita de patates molt primeta.
Untarem el pa amb tomàquet i li posarem oli d’oliva, a sobre tallarem la truita en troçets de tal manera que cobreixi la llesca de pa, li posarem una oliva farcida al damunt.