dissabte, 29 de maig del 2010

Tartaletes, vol-au-vent i tostas



TARTALETES i VOL-AU-VENT
Els ingredients seràn molt variats, les quantitats no es poden calcular gaire bé perquè són segons els comensals. En comptarem dues per persona.

DE XAMPINYONS :

INGREDIENTS:
Xampinyons.
Una dent d’all.
Julivert.
Sal.
Oli d’oliva .

Tallarem els xampinyons, un cop nets, a trocets petits, picarem la dent d’all i també el julivert. Posarem en una paella amb oli d’oliva els xampinyons a fregir i a mig coure li afegirem la dent d’all i salarem, per últim afegirem el julivert. Reservarem i, tebi, omplirem les tartaletes.

DE BACÓ
INGREDIENTS :
Bacó fumat a tires.
Una terrina de formatge d'untar.
Una cullerada sopera d’oli d’oliva.

Farem més petites les tiretes de bacó i les pasarem per la paella a la que li haurem posat una mica d’oli d’oliva. En cada tartaleta posarem una mica de formatge i a sobre el bacó.

DE COCTEL DE GAMBAS

INGREDIENTS :
"Palitos de mar".
Una gambeta petita, per a cada tartaleta.
Enciam.
Pinya en almivar.
Salsa rosa.

Picarem ben petits tots el ingredients, barrejarem amb salsa rosa i farcirem les tartaletes, a sobre hi posarem una gambeta.

DE TONYINA i OU DUR
INGREDIENTS :
Ou dur .
Tonyina de llauna, en oli d’oliva.
Maionesa.

Picarem ben petit l’ou dur, barrejarem amb la tonyina i la maionesa, i farcirem les tartaletes. Podem posar uns ous de caviar per decorar.



DE SALMÓ
INGREDIENTS :
Salmó fumat.
Caviar.

Tallarem el salmó molt petit, farcirem les tartaletes amb aquest sense res més i, a sobre, li posarem una culleradeta molt petita de caviar ( s’ha de veure el salmó no el tapeu amb el caviar).

DE CARBASSÓ
INGREDIENTS :
Carbassó.
Ceba.
Pernil .
Oli d’oliva.

Rentarem el carbasssó i, sense pelar, el tallarem a dauets petits. Farem el mateix amb la ceba i tallarem petit el pernil. Posarem una paella al foc amb una cullerada d’oli d’oliva i saltarem la ceba, quan sigui mig feta li afegirem el carbassó i, quan sigui tot cuit, el pernil tallat ben petit. Remenarem i apartarem del foc ben depressa perquè el pernil no es cogui massa.

DE BOTIFARRA DE CEBA, POMA I PINYONS
INGREDIENTS :
Dues botifarres de ceba.
Dues pomes golden no gaire grans.
100 g de pinyons.
Oli d’oliva.
(amb aixó hi surten uns 16 vol-au-vent)
Treurem la pell de les botifarrres. Pelarem les pomes i les tallarem a daus petits, posarem una paella al foc amb una cullerada sopera d’oli d’oliva i farem coure la poma, a foc lent. Quan sigui cuita li afegirem la botifarra de ceba i anirem esmicolant-la amb compte de no esclafar la poma. Quan sigui tota desfeta hi barrejarem els pinyons, deixarem uns segons al foc i ja podem retirar-ho per farcir el que volguem.


TOSTAS
Els pans seran de diferents gustos
PA DE NOUS, DE PANSES, DE CIBADA, INTEGRAL, ETC.

Tallarem les llesques de pa no gaire gruixudes al biaix
Les torrarem a la torradora.

De Pernil Tallarem el pernil a bocins petits.
Untarem el pa amb tomàquet i li posarem oli d’oliva, a sobre el pernil i una oliva farcida que punxarem amb un escuradents i ja serà fet.

De salmó Untarem el pa amb formatge d'untar del gust que ens agradi més.  Posarem a sobre una làmina de salmó, el just perquè quedi coberta la llesca de pa. Posarem a sobre del salmó al ben mig uns granets de caviar.

D’escalivada Untarem el pa amb tomàquet, li posarem oli d’oliva i a sobre el pebrot escalivat, l’alberginia escalivada i la ceba escalivada. Salarem i afegirem un raig d’oli d’oliva i, a sobre de tot, li ratllarem ou dur.

De truita de patates Farem una truita de patates molt primeta.
Untarem el pa amb tomàquet i li posarem oli d’oliva. Tallarem la truita en troçets, de tal manera que cobreixi la llesca de pa i li posarem una oliva farcida al damunt.