dimarts, 2 de desembre del 2008

CANALONS DE CARXOFA

INGREDIENS:
1 ceba petita (uns 100 g)
8 cors de carxofa mitjans
50 g de mantequilla
1/4 litre d'aigua calenta
50 g de farina
3 cullerades de nata per líquida
4 cullerades de formatge parmesà
2 ous (un dur i l'altre crú)
oli d'oliva
sal
20 làmines de canalons (El pavo es una bona marca)

HO FAREM AIXÍ:
Ratllarem o picarem la ceba juntament amb els cors de carxofa als que haurem tret el pèl. Ho fregirem en una cassola amb una mica d'oli d'oliva i salarem.
En una altra cassola, posarem la mantequilla, i un cop fosa li incorporarem la farina, remenarem i poc a poc, hi afegirem l'aigua calenta removent constantment fins a obtenir una crema, (uns 10 minuts més o menys).
Fora del foc  afegirem, a la crema, la nata líquida, també el fregit de carxofa i ceba, el formatge parmesà, l'ou dur picadet i l'ou cru batut. Salarem i barrejarem bé tots els ingredients.
En una olla ampla posarem a bollir aigua, suficient per coure les làmines de canalons, amb un raig d'oli. Quan l'aigua bulli, afegirem les làmines una a una per tal de què no s'enganxin. Un cop cuites les passarem per aigua freda i les anirem posant d'una a una, sobre el marbre de la cuina.
A cada canaló se li posa una mica de farcit i es cargola per donar-li  forma. Es posen en una safata fonda, untada amb mantequilla i es cobreixen amb salsa beixamel i abundant  formatge ratllat a sobre de la beixamel.
S'enfornen a 180º  fins que quedin gratinats.
Gràcies Edenia per la teva aportació l'any 1984. Les persones que no són vegetarianes han quedat meravellades d'aquests canalons, i no diguem les que ho són.