dimarts, 2 de desembre de 2008

Canalons de carxofa

INGREDIENS:
1 ceba petita (uns 100gr.)
8 cors de carxofa mitjans
50 gr. de mantequilla
1/4 l. d'aigua calenta
50 gr. de farina
3 cull. de nata per líquida
4 cull de formatge parmesà
2 ous (un dur i l'altre crú)
oli d'oliva
sal
20 làmines de canalons (El pavo es una bona marca)

HO FAREM AIXÍ:
Ratllarem o picarem la ceba juntament amb els cors de carxofa als que haurem tret el pèl. Ho fregirem en una cassola amb una mica d'oli d'oliva i salarem.
En una altra cassola, posarem la mantequilla, un cop fosa li incorporarem la farina, remenarem i poc a poc hi afegirem l'aigua calenta i removent constantment fins a obtenir una crema, (uns 10min. més o menys).
Fora del foc  afegirem a la crema la nata líquida, també el fregit de carxofa i ceba, el formatge parmesà, l'ou dur picadet i l'ou cru batut. Salarem i barrejarem bé tots els ingredients.
En una olla ampla posarem a bullir aigua suficient per coure les làmines de canalons, amb un raig d'oli, quan l'aigua bulli, afegirem les làmines una a una per tal que no s'enganxin.Un cop cuits els pasarem per aigua freda i estendrem sobre el marbre de la cuina.
En cada canaló se li posa una mica de farcit i es cargola per donar-li  forma, es posen  en una safata fonda untada amb mantequilla i es cubreixen amb salsa beixamel i abundant  formatge ratllat per sobre.
S'enfornen a 180º  fins que quedin gratinats.
Gràcies Edenia per la teva aportació l'any 1984, les persones que no son vegetarianes han quedat meravellades d'aquests canalons, i no diguem les que ho són.