dissabte, 22 de novembre del 2008

MANDONGUILLES AMB GAMBES I CALAMARS

INGREDIENTS:

Carn picada de porc i vedella
ous
all i julivert
formatge marca Philadelphia
llet
farina
farina de galeta
gambes i calamars en tub
ceba
tomàquet
conyac
xocolata negra
oli, sal i pebre negra
sucre
ametlles torrades

HO FAREM AIXÍ:

Fem les mandonguilles barrejant la carn picada amb ou, all i julivert i posant-hi després una mica de formatge Philadelphia, llet, sal i pebre.

Hi afegirem farina de galeta (poca) i tornarem a barrejar. Ho podem fer amb les mans (ben netes, és clar!) Repetim aquesta operació tantes vegades com calgui afegint una mica de farina de galeta fins que veiem que tenen la consistència adequada i rectifiquen, si cal, de sal i pebre. Fem les mandonguilles i les enfarinem (poc) amb una mica de farina blanca, les fregirem lleugerament i les reservem.

Amb el mateix oli fem un sofregit de ceba i tomàquet amb un xic de sucre. Hi afegim les mandonguilles i les cobrim amb aigua o fumet de peix i el conyac i li fem arrencar el bull. Seguidament hi tirem les gambes i els calamars que haurem tallat a tires grosses i deixem que bullin una estona.

Fem una picada al morter, ó a la picadora, amb les ametlles, all, julivert i un trosset de xololata negra. Quan la tinguem feta hi podem afegir una mica d'aigua perquè, la salsa, quedi més lleugera i la poguem repartir millor.

Ho tirem a la cassola, la remenarem, la cassola, no les mandonguilles i ja està. En aquest moment rectifiquem de sal si cal.

Aquest plat el podem guardar uns quants dies a la nevera, com també el podem congelar. Quan tornem a escalfar-lo convé que afegim una mica d'aigua ja que les mandonguilles es poden beure el suc.

Bon profit!!

Li vull donar les gràcies a la meva amiga Pepi Albadalejo per la seva aportació.