dissabte, 22 de novembre del 2008

Col.liflor amb beixamel

INGREDIENTS:

Una col.liflor mitjana
1 litre d'aigua
sal
Per a la beixamel:
50 g de mantequilla
una mica de ceba ratllada
3 cullerades soperes de farina
400 cl de llet
sal
formatge ratllat


HO FAREM AIXÍ:

Tallarem la col.liflor en ramets i la farem bullir en una olla amb l'aigua i la sal.

Mentres tant farem la beixamel:

Escalfarem la llet apart.

Posarem en un cassó la mantequilla que desfarem a foc lent, li afegirem la ceba, salarem i la daurarem tot remenant perqué no s'ens cremi. Tot seguit li afegirem la farina i remenarem uns instants, anirem afegint la llet a poc a poc a mida que va espessant. Segons el nostre gust de espessor, podem posar tota la llet o menys, o potser si la volem més clareta n'hi afegirem una mica més, sempre que sigui calenta. Rectificarem de sal i apartarem del foc.

Quan la col.liflor sigui cuita la posarem en una escorredora per separarla de l'aigua. Un cop escorreguda la passarem a un recipient que pugui anar al forn, li tirarem per sobre la beixamel procurant que n'hi hagi per tot arreu i, a sobre, hi posarem formatge ratllat.

Introduirem al forn preescalfat a 180º durant uns 20 minuts, per gratinar el formatge.

Nota: Podem fer una petita varietat per donarli més sabor i consistència al plat, afegint uns taquets de pernil, o bacó, o salsitxes, o qualsevol  altra ingredient que ens vagi bé, pel mig de les branquetes de col.liflor abans de posar-hi la beixamel.

Bon profit!