dissabte, 22 de novembre de 2008

Col.liflor amb beixamel

INGREDIENTS:

Una col.liflor mitjana
1 litre d'aigua
sal
Per la beixamel:
50 gr. de mantequilla
una mica de ceba ratllada
3 cullerades soperes de farina
400cl de llet
sal
Formatge ratllat


HO FAREM AIXÍ:

Tallarem la col.liflor en ramets i la farem bullir en una olla amb l'aigua i la sal.

Mentres tant farem la beixamel:

Escalfarem la llet apart.

Posarem en un cassó la mantequilla que desfarem a foc lent, li afegirem la ceba salarem i la deixarem dourar tot remenant perqué no s'ens cremi, tot seguit li afegirem la farina i remenarem uns instants, anirem afegint la llet poc a poc a mida que va espesant. Segons el nostre gust de espesor, podem posar tota la llet o menys, o potser si la volem més clareta n'hi afegirem una mica més sempre que sigui calenta, rectificarem de sal i apartarem del foc.

Quan la col.liflor sigui cuita la posarem en una escorredora per separarla de l'aigua, un cop escorreguda la pasarem a un recipient que pugui anar al forn, li tirarem per sobre la beixamel procurant que n'hi hagi per tot arreu i l'espolçarem amb formatge ratllat.

Introduirem al forn preescalfat a 180º durant uns 20m. per gratinar el formatge.

-Podem fer una petita varietat per donarli més sabor i consistència al plat, afegint uns taquets de pernil, o bacó, o salsitxes, o qualsevol cosa que ens vagi bé, per mig de les branquetes de col.liflor abans de posar-hi la beixamel.

Bon profit!!