divendres, 15 de febrer de 2008

SUQUET DE PEIX COSTA BRAVA

INGREDIENTS:

4 rodanxes de lluç.
4 rodanxes de rap.
4 escamarlans.
3 tomàquets madurs.
1 ceba.
2 o tres patates.
Per a la picada:
2 grans d’all.
12 ametlles torrades.
Safrà, julivert.
1,5 dl. d’oli.
Sal i pebre negre.


HO FAREM AIXÍ:
Fregirem els grans d’all en una cassola de terrissa i els reservarem.

En el mateix oli, posarem els escamarlans li donarem unes voltes ràpides i els retirarem.

Passarem el peix per farina i també li donarem unes voltes ràpides, procurarem que no es cremi la farina i, el retirarem en un plat apart.

En el mateix oli posarem la ceba tallada fina, fins que sigui daurada, després afegirem els tomàquets a trossos i ho deixarem coure durant uns minuts.

Una vegada fet el sofregit, el mullarem amb aigua. Quan bulli, li afegirem les patates tallades a rodanxes una mica gruixudes i, quan siguin gairebé cuites, posarem el peix. Remenarem amb molta cura de que no es desfaci el peix.

Deixarem que cogui tot junt i per últim li tirarem la picada.