divendres, 15 de febrer de 2008

SOPES MALLORQUINES

INGREDIENTS:
½ Kg. de Col.
3 cebes no gaire grans.
3 tomàquets madurs.
2 dents d'all.
Una tassó d'oli. (tassa petita).
1 l. i ½ d'aigua.
Una cullaradeta de pebre vermell.
Sal al gust.
8 llenques (normals) de pa sec .


HO FAREM AIXÍ:
Posarem l’aigua a escalfar en una olla.

Picarem o ratllarem les cebes, pelarem els tomàquets i els trossejarem, picarem els
alls i tallarem la col petita.

En una olla hi posarem l'oli i quan sigui calent, ofegarem les verdures una per una, li tirarem el pebre vermell, rectificarem la sal i li tirarem l'aigua que ha d'estar ben calenta, ho deixarem coure fins que estigui ben cuit però consistent, (Una mitja hora).

Ho posarem en plats o cassoletes individuals amb dues llenques de pa per plat i ho servirem quan el pa sigui ben xop.