divendres, 15 de febrer de 2008

SOPA DE PEIX

INGREDIENTS:

300 grams de cues de lluç i rap (3 o 4).
4 gambes (una per persona).
1 fulla de llorer.
Una branqueta de farigola.
1 porro.
2 litres d’aigua.
Sal.
Oli.
1 ceba mitjana.
2 tomàquets madurs.
10 ametlles torrades.
2 dents d’all.
4 llesques de pà de pagès.

HO FAREM AIXÍ:
Posarem en una olla dos litres d’aigua i farem bullir el peix amb les herbes durant 20 minuts.

Mentrestant, en una cassola hi posarem oli i hi sofregirem ceba tallada ben petita fins que sigui daurada, li afegirem els tomàquets ratllats i ho deixarem al foc uns 10 minuts aproximadament.

Prepararem una picada amb les ametlles i els alls, ho incorporarem al sofregit i remenarem, afegirem un litre i mig de brou i les llesques de pa de pagès, deixarem coure 10 minuts més.

Passarem per la batedora tota aquesta preparació i ens quedarà una crema suau i no massa espesa.

Netejarem el peix d’espines i el posarem esmicolat a la cassola, li donarem unes voltes i ja ho podrem servir.