divendres, 15 de febrer de 2008

SALSA PER A CALÇOTS

Per a 20 persones.

INGREDIENTS:
½ quilo d’ametlles torrades.
8 pebrots vermells de mida mitjana.
8 tomàquets madurs.
4 cabeces d’all.
4 grills d’all.
1 litre d’oli d’oliva.
Una mica de julivert.
Una mica de vinagre.
Sal i pebre al gust.


HO FAREM AIXÍ:
Posarem al forn els pebrots, els tomàquets i, les cabeces d’alls, i ho escalivarem durant 20 minuts a 200º.

Pelarem les ametlles i les triturarem ben fines.

Pelarem tota l’escalivada i la posarem en un recipient fondo. Incorporarem l’oli, les ametlles, els grills d’all crus i ho triturarem amb la batedora, afegirem el vinagre, el julivert, la sal i el pebre, fins que quedi una pasta ben fina, ho tastarem i si és necessari rectificarem de vinagre o de sal o pebre fins que sigui del nostre gust.

Hem de tenir en compte que sempre és millor posar poca quantitat dels ingredients que son al nostre gust, per tal de no fer-ho massa fort i així al tastar-ho poder-li afegir allò que ens sembli millor, si fos precís.