divendres, 15 de febrer de 2008

SALSA ITALIANA

INGREDIENTS:
4 pastanagues grans.
2 o 3 tronxos d'api.
1 ceba ben grossa.
2 cullerades soperes de margarina o mantequilla.
1 cullerada de les de postra de sucre.
1 cullerada de les de postra de sal.
Un pot de tomàquet al natural triturat de 800 gr.
Un got d'aigua.
Si el tomàquet és natural del temps 3/4 de quilo i no cal el got d'aigua.
1/2 got de vi blanc.
Orenga al gust.


HO FAREM AIXÍ:
Triturarem amb la picadora o ratllat, la pastanaga l'api i la ceba.

Farem desfer la margarina en una cassola gran i daurarem primer la ceba, tot seguit posarem la pastanaga i l'api i ho sofregirem, li afegirem el tomàquet, el deixarem sofregir i li afegirem tots els demés ingredients, la sal, el sucre, l'aigua, el vi i l'orenga.

Deixarem que vagi minvant durant 1/2 hora. Vigilarem el foc perquè no s'ens cremi i remenarem de quan en quan.

Aquesta quantitat es molta per tant sols una vegada, per això podem fer servir el que necessitem i la resta es pot congelar. Si es vol guardar al rebost s'ha de fer bullir en pots de vidre al bany Maria durant 20 minuts.

Aquesta es la salsa base, si se li sofregeix carn picada de vedella al principi de tot, abans de posar-hi les verdures, es converteix en una salsa Bolonyesa bonísima.

També se li poden posar xampinyons tallats molt petits.