divendres, 15 de febrer del 2008

PA DE PESSIC

INGREDIENTS:

4 o 5 ous. (depen del motlle, si és molt gran, poden ser més).
Sucre, la meitat del pes dels ous.
Farina, la meitat del pes dels ous.
Un pessic de sal.

HO FAREM AIXÍ:

Escalfarem el forn a 170º

Separarem els rovells de les clares i els posarem en diferents bols, el dels rovells ha de ser més gran que el de les clares.

En el bol de les clares hi afegirem un pessic de sal i les batrem fins que estiguin a punt de neu.

En el bol dels rovells hi posarem el sucre i batrem amb força fins a aconseguir una textura de pomada i,
amb l’ajut d’un colador fi, anirem afegint-hi la farina, a poc a poc. Afegirem les clares muntades a punt de neu amb moviments envoltants.

Untarem el motlle que hem escollit, per fer el pa de pessic, amb mantega i l’espolçarem amb farina. Posarem la crema obtinguda a dins del motlle i l’enfornarem a 170º durant 30 o 40 minuts aproximadament.