divendres, 15 de febrer de 2008

PA DE PESSIC

INGREDIENTS:

4 o 5 ous. (depen del motlle, poden ser més).
Sucre, la meitat del pes dels ous.
Farina, la meitat del pes dels ous.
Un pessic de sal.

HO FAREM AIXÍ:

Trencarem els ous i separarem amb molt de compte el rovell de la clara y els posarem per separat, les clares en un bol gran.

En el bol de les clares hi afegirem un pessic de sal i les batrem fins que estiguin a punt de neu.

Incorporarem a poc a poc el sucre i seguirem batent amb força.

Incorporarem a poc a poc els rovells i seguirem batent amb força.

Amb l’ajut d’un colador fi, anirem afegint-hi la farina a poc a poc i ara remenarem amb molta suavitat, perque les clares no s’abaixin.Vigilarem molt que la massa quedi esponjosa i no s’abaixi.

Untarem el motlle que hem escollit per fer el pa de pessic amb mantega i l’espolçarem amb farina. Posarem la crema obtinguda a dins del motlle i l’enfornarem a 170º durant 30 o 40 minuts aproximadament.