divendres, 15 de febrer del 2008

OUS AL LLIT DE PATATA

INGREDIENTS:

8 ous. (dos per persona).
200 g de puré de patates.
Llet per fer el puré.
200 g de salsitxes.
25 g de margarina.
25 g de farina.
250 cl. de llet per la salsa.
Un pessic de nou moscada.
Un pessic de sal.
Una pols de pebre negre.
Formatge ratllat per gratinar.

HO FAREM AIXÍ:

Prepararem un puré de patates suau, el posarem en una safata de forn i farem uns foradets per acomodar-hi els ous crus. El puré ha de ser suficientment alt perquè no s’escampin els ous i quedin com si estiguessin en un niu.

Ho enfornarem a 200º i anirem vigilant fins que els ous estiguin quasi quallats.

Mentrestant, fregirem les salsitxes, les tallarem a trossets i les reservarem.

Salsa beixamel:

En un cassó al foc, hi posarem els 250 cl. de llet i l’escalfarem.

En un altre cassó al foc, hi posarem la margarina, quan estigui fosa, li afegirem la farina tot remenant, la llet calenta, un pols de sal, un pols de pebre i un pols de nou moscada. Ho courem 10 minuts i reservarem.

Quan treguem el què tenim al forn, amb els ous que ja seran a mig coure, li posarem per sobre la salsa beixamel i a sobre d’aquesta, les salsitxes i a sobre de tot, escamparem el formatge ratllat.
Ho tornarem a enfornar per tal de gratinar-ho. Uns 10 minuts.

Ho servirem calent acompanyat d’una bona amanida.