divendres, 15 de febrer de 2008

OUS AL LLIT DE PATATA

INGREDIENTS:

8 ous. (dos per persona).
200 gr. de puré de patates (Pot ser Maggi).
Llet per fer el puré.
200 gr. de salsitxes.
25 gr. de margarina.
25 gr. de farina.
250 cl. de llet per la salsa.
Un pessic de nou moscada.
Un pessic de sal.
Una pols de pebre negre.
Formatge ratllat per gratinar.

HO FAREM AIXÍ:

Prepararem un puré de patates suau, el posarem en una safata de forn i farem uns foradets per acomodar-hi els ous crus lo suficient alt perquè no s’escampin i quedin com en un niu.

Ho enfornarem a 200º. i anirem vigilant fins que els ous estiguin quasi quallats.

Mentrestant, fregirem les salsitxes i les tallarem a trossets, les reservarem.

També farem una salsa blanca:

En un cassó al foc, hi posarem els 250 cl. de llet i l’escalfarem.

En un altre cassó al foc, hi posarem la margarina, quan estigui fosa, li afegirem la farina tot remenant, la llet calenta, un pols de sal, un pols de pebre i un pols de nou moscada. Ho courem 10 minuts i reservarem.

Quan sigui fet ho del forn, ho retirarem i li posarem per sobre els ous i la patata, cobrint-ho tot, la salsa blanca, a sobre d’aquesta, les salsitxes i per sobre de tot, escamparem el formatge ratllat.
Hem de gratinar-ho al forn fins que sigui daurat, uns 10 minuts.

Ho servirem calent acompanyat d’una bona amanida.