divendres, 15 de febrer del 2008

LLEGUMS CUITES

INGREDIENTS:

Bàsic
400 g de les llegums que haguem escollit
2 tomàquets madurs.
1 ceba.
Sal.
2 fulles de llorer.

Si ens agrada la carn:
A més del bàsic posarem: Xoriço, o gallina, o peu o cua de porc, o vedella, o...
Si les fem vegetarianes posarem a més del bàsic: un nap, una patata, dues pastanagues, col, etc...

HO FAREM AIXÍ:

La nit abans, rentarem bé les llegums i les posarem a remull en aigua. A la llentia no cal el remull.

L’endemà, prepararem en la mateixa olla a pressió un sofregit amb la ceba i el tomàquet ben ratllats, i posarem una mica de sal. Si les fem vegetarianes, pelarem les verdures i tallarem a daus petits i potxarem.

Un cop rentades, afegirem a l’olla, les viandes que haguem escollit, i el llorer, rectificarem de sal i incorporarem les llegums.

Omplirem d’aigua fins a sobresortir dos dits per sobre la llegum.

Taparem l’olla i la deixarem bullir durant 10 o 15 minuts, segons tinguem costúm. Cadascú coneixem la potència de la seva olla a pressió.