divendres, 15 de febrer de 2008

FIDEUÀ.


INGREDIENTS:


Un cap de rap.
Un cap de lluç.
8 gambes.
2 calamars.
Una cua de rap.
Una mica de pebrot verd.
Dues cebes.
Una fulla de llorer.
Dues dents d’all.
Dos tomàquets madurs.
Un rajet de Brandi.
400 gr. de fideos nº. 2 “El Gallo”.( o similar).

Farem un brou de peix amb els següents ingredients:
(Tot en cru)
Un cap de rap.
Un cap de lluç.
Una ceba, llorer, julivert i un tomàquet madur.

A part farem un sofregit de:
Pebrot verd, ceba ,una dent d’all i tomàquet, que tirarem al brou i li afegirem un rajet de brandi i una mica de pebre vermell.
Retirarem del foc i ho reservarem.

HO FAREM AIXÍ:

En una cassola de fang fregirem les gambes i el peix (Rap, Lluç, Calamars, etc. ).
Apartarem el peix de la cassola i sofregirem els fideus (Nº 2 Gallo)
Els retirarem quan estiguin daurats i traurem l'accés d'oli que hi pugui haver a la cassola, tornarem a posar els fideus i per sobre el brou de peix. (Un litre i mig aprox.).Ho farem bullir fins que quedi cuit i sense líquid.
Guarnirem els plats amb el peix i les gambes que hem fregit i ho servirem acompanyat a part amb un all i oli negat que cadascú es posarà al seu gust.