divendres, 15 de febrer del 2008

ESTOFAT DE VEDELLA

INGREDIENTS:

Un quilo de carn de vedella de 2ª.
Un grill d’all.
200 cl. de tomàquet madur triturat.
½ quilo de patates.
Un got de vi blanc.
Oli.
Sal, aigua.

HO FAREM AIXÍ:

Tallarem la carn a trossos petits.

Posarem oli en una olla a pressió i la portarem al foc, quan l’oli sigui calent, li posarem la car, remenarem i deixarem que es fregeixi uns mica, afegirem el grill l’all trinxat, donarem unes voltes a la carn i incorporarem el tomàquet ratllat, tornarem a remenar i tirarem per sobre la carn el vi, acabarem de cobrir d’aigua i salarem.

Taparem l’olla i quan comenci a bullir comptarem 10 minuts. Passat aquest temps, apartarem l’olla del foc i esperarem a poder-la destapar.

Mentrestant, pelarem les patates i les tallarem a bocins. Destaparem l’olla, incorporarem les patates, comprovarem que hi hagi prou aigua perquè es coguin bé, i rectificarem de sal si fos necessari. Tornarem a tapar i portarem al foc perquè bullin durant 5 minuts més.

Podem canviar les patates per bolets o bé posar-hi tots dos ingredients.