divendres, 15 de febrer del 2008

COQUES CRISTINES

INGREDIENTS:

750 grams d’ametlla crua molta.
1 dotzena d’ous.
750 grams de sucre.
Farina, la justa per lligar.
Obleees, les necessàries, d’uns deu centímetres de diàmetre.

HO FAREM AIXÍ:

Preescalfarem el forn a 200º

Separarem les clares dels rovells.

En un bol gran muntarem les clares a punt de neu, li afegirem l’ametlla, el sucre i els rovells. Ho barrejarem bé, si ens queda molt líquid li afegirem una mica de farina (la justa per lligar) perquè la massa ha de quedar espessa.

Posarem sobre una safata les oblees una mica separades i a sobre ben al mig li posarem una o dues cullerades de massa, ella sola s’anirà escampant. No hem de fer-la massa gaire clara, o se’n sortiria.

Enfornarem a 200º durant 10 minuts aproximadament, tenint molta cura d’anar vigilant la cocció perquè no quedin massa torrades.