divendres, 15 de febrer del 2008

CODONYAT

Codonyat (22)

 

INGREDIENTS:

El suc d’una llimona
Codonys
Sucre

La proporció és d’un quilo de codonys per 750 g de sucre.


HO FAREM AIXÍ:


Codonyat (3)
Pelarem els codonys. 

Codonyat (4)

Els filetejarem com si anéssim a fer truita de patates.

Codonyat (6)

Els posarem en una cassola gran i li tirarem per sobre el suc de la llimona i el sucre.

Codonyat (8)Codonyat (12)

Ho farem coure a foc molt lent perquè s’hi vagi desfent el sucre, i el codony vagi deixant suc. Hem de remenar contínuament.Codonyat (17)Codonyat (18)Codonyat (21)

Veurem que és cuit quan el codony agafa un color de caramel transparent,(Aquesta recepta ha estat a foc mig durant 45 minuts) llavors passarem per la batedora per deixar-ho ben triturat. Posarem en motlles individuals o en un de gran i el deixarem refredar. (Si optem per posar-lo en un motlle gran, es pot tallar a la mida que es vulgui).

Haurem d’anar en compte, quan cogui, perquè esquitxa quan bull.