divendres, 15 de febrer de 2008

CÒCTEL DE GAMBES

INGREDIENTS:

12 gambes o llagostins.
400 grams de gambetes petites pelades.
½ enciam Iceberg.
12 palets de mar (Surami).
8 rodanges de pinya almivar.
Sal.

Salsa rosa:

8 cullerades soperes de maionesa.
½ iogur natural.
6 cullerades soperes de ketchup.
2 cullerades soperes de whisky.

HO FAREM AIXÍ:
Farem coure les gambes grans en una olla amb aigua i un pessic de sal durant 3 minuts aproximadament, les escorrerem, pelarem i reservarem (per guarnir). Apart courem les gambes petites.

Tallarem a daus els palets de mar (surami), la pinya a trocets petits, i l’enciam en juliana i també reservarem.

Farem la salsa rosa barrejant bé els ingredients per l’ordre relacionat amb una forquilla.

Barrejarem tots els ingredients menys les gambes grans que son per guarnir, posarem la barreja en bols individuals i tres gambes per sobre a cadascún.

Ho servirem fred de la nevera o a temperatura ambient, segons preferim.

Nota:Per abaratir una mica el preu, en lloc de gambes hi podem fer servir tant sols palets de mar (surami), és molt més econòmic i també està molt bo.