divendres, 15 de febrer de 2008

CANELONS EDENIA

INGREDIENTS:

7 ó 8 cors de carxofa.
Una ceba (100 gr.aprox).
50 gr. de mantequilla.
50 gr. de farina.
¼ de l. d’aigua calenta.
3 cullerades de nata liquida.
4 cullerades de formatge Parma ratllat.
1 ou dur.
1 ou cru.
Sal, oli, un pessic de nou moscada.

HO FAREM AIXÍ:

Picarem ben menuda la ceba.

Picarem ben menuts els cors de carxofa.

Posarem en una cassola de fang una mica d’oli d’oliva i sofregirem la ceba, i tot seguit també els cors de carxofa, salarem al gust.

Posarem l’aigua a escalfar.

En un altre cassola hi posarem els 50 gr. de mantequilla , deixarem que es fonguin, hi afegirem els 50 gr. de farina i la nou moscada. Tot remenant anirem afegint l’aigua fins aconseguir una crema espessa (uns 10 minuts remenant).

Un cop fora del foc, li afegirem a la crema, la nata liquida, el formatge ratllat, l’ou dur ben trinxat, l’ou cru batut i el sofregit de ceba i carxofa. Rectificarem de sal i barrejarem be tots el ingredients.

Deixarem refredar el temps que trigui la pasta de caneló en coure’s.

Un cop cuits els canelons, els posarem sobre al marbre de la cuina i a cadascun li posarem una cullerada sopera del farcit. Els cargolarem i els posarem en una safata fonda de forn.

Farem una salsa beixamel, cobrirem els canelons, tirarem per sobre formatge rallat i enfornarem a 200º durant 20 minuts aproximadament.