divendres, 15 de febrer del 2008

BE A LA CHILINDRON

INGREDIENTS:

1 kg. de be ( cuixa o espatlla).
100 gr. de pernil dolç.
3 tomàquets.
3 pebrots.
½ litre de vi blanc, bo.
All, julivert i sal.
Una culleradeta, de les de cafè, de sucre.

HO FAREM AIXÍ:

Tallarem el bé en trossos i el farem enrossir en una cassola amb oli, all i el julivert.

Quan estigui daurat, el posarem en un altra cassola, i li afegirem el llorer i el vi blanc, el deixarem coure un parell de minuts més.

En la cassola on hem fregit el be, al principi, fregirem el pernil dolç tallat a daus i el tomàquet picat, li afegirem la sal i la culleradeta de sucre i el deixarem fent, xup, xup, durant 15 minuts.

Afegirem els pebrots tallats a tires i posarem tota la salsa per sobre del be. Acabarem de cobrir-lo amb aigua, taparem i enfornarem a foc fort a 200º o 220º, durant uns 40 minuts.

Hem d'anar remenant de quan en quan.

El brou ens ha de quedar molt reduït.