divendres, 15 de febrer de 2008

BE A LA CHILINDRON

INGREDIENTS:

1 kg. de be ( cuixa o espatlla).
100 gr. de pernil dolç.
3 tomàquets.
3 pebrots.
½ l. de vi blanc, bo.
All, julivert i sal.
Un polset de sucre.

HO FAREM AIXÍ:

Tallarem el bé en trossos i el reofegarem en una cassola amb oli, l'all i el julivert.

Quan estigui daurat, el posarem en un altra cassola, i li afegirem el llorer i el vi blanc, el deixarem coure uns instants.

En la cassola on hem fregit el bé al principi, fregirem el pernil dolç tallat a daus i el tomàquet picat, li afegirem la sal i un polset de sucre i el deixarem fent xup, xup, durant 15 m.

Afegirem els pebrots tallats a tires, quan estiguin ben fets, li tirarem tota la salsa per sobre del be, i acabarem de cobrir-lo amb aigua, taparem i enfornarem a foc fort a 200º o 220º, durant uns 40 m.

Hem d'anar remenant de quant en quant.

El brou ens ha de quedar molt reduït.