divendres, 15 de febrer de 2008

ALBERGINIES FARCIDES


INGREDIENTS:

4 albergínies mitjanes allargades.
½ kgr. de carn picada.
150 gr. d’arròs.
2 ous.
200 cl. de salsa de tomàquet.
una ceba petita
Sal.
Oli d'oliva
Formatge ratllat.

HO FAREM AIXÍ:

Tallarem les alberginies pel mig de dalt a baix, treurem la polpa amb una cullera petita, procurant que la pell no s'ens trenqui, ens ha de quedar com si fos una barca. Enfornarem les barquetes durant uns 20 minuts a 200º, vigilant que no es cremin.

Bullirem l’arròs amb aigua i un polsim de sal, un cop cuit, el passarem per aigua freda i reservarem.

Bullirem els ous fins que quedin durs, els passarem per aigua freda perquè d’aquesta manera es pelen millor, els pelarem, els picarem menuts i també els reservarem.

Mentrestant, tallarem la polpa a daus petits, i la ficarem en una cassola al foc a la que hi haurem posat l'oli d'oliva, i la courem fins que quedi ben cuita, li afegirem el tomàquet de pot i remenarem una mica.

A l’hora en una paella, fregirem la ceba i tot seguit afegirem la carn picada, ho deixarem ben cuitet.

Quant tots els ingredients siguin cuits, els barrejarem en la cassola, ( l’arròs, els ous durs picats, , la carn picada, etc,.) i anirem omplint les barques amb una cullera perquè quedi ben repartida la barreja, per sobre li posarem formatge ratllat i gratinarem fins que quedi ben dauradet.

1 comentari:

Montserrat ha dit...

Les he fet per uns amics que venien a dinar i n'han quedat encantats, m'han sortit millor que mai. día 2/11/08